Scorpio.

Antingen-eller-tecknet

Skorpionen är zodiakens åttonde tecken och hör till vattenelementet och har egenskapen fast. De som är födda under den här tiden på året är vanligtvis ganska så kompromisslösa till sin läggning och tycks alla hylla mottot: "Ska det vara, så ska det vara ordentligt, annars får det vara!" De gör sällan någonting halvdant. Antingen är de helt ointresserade av något, eller så är de passionerat involverade i det. Man skulle, utan att göra sig skyldig till någon överdrift, lugnt kunna påstå att detta är extremernas tecken! Ofta ser Skorpionerna världen i svart/vitt. För dem existerar ingen gråskala och inga nyanser. Skorpionen har ofta en intensiv och hemlighetsfull läggning och kan i vissa situationer bli obstinat.


"Psykisk skanning"

Skorpionen har en nästan kuslig förmåga att lista ut väl bevarade hemligheter. En person som har tecknet starkt i sitt horoskop eller dess härskare Pluto i ett prominent läge, kan psykiskt "skanna av"sina medmänniskor och till synes läsa deras tankar och känslor utan någon större ansträngning. Många känner sig obehagliga till mods när Skorpionen med genomträngande blick utövar denna psykiska avläsning. Hos dem som tillhör tecknet är såväl analytisk förmåga som stark intuition och avsevärd intelligens vanliga egenskaper. Skorpionerna har ofta en starkt magnetisk personlighet och hamnar frekvent på ledande poster inom yrkeslivet. De söker sig dock sällan till en central plats i sällskapslivet, utan föredrar att på avstånd bevaka skeendet.


Mysterielösaren

Att lösa mysterier och att utröna hemligheter är en av Skorpionens absoluta favoritsysselsättningar. Hon eller han besitter en enormt stor nyfikenhet på vad som kan dölja sig under ytan och Skorpioner är intresserade av allt som kräver detektivarbete och undersökningar. Många födda i tecknet fascineras av psykologi och det undermedvetna. Den undre världen attraherar också och Skorpionen kan återfinnas på bägge sidor om lagen; antingen som kriminell eller som brottsbekämpare. Piercing och tatuering är andra favoritsysselsättningar.


Transformationstecknet

Skorpionen har med sex, död och pånyttfödelse att göra. Skorpioner finns i tre utföranden; den vanliga reptilen som med en rasande intensitet kan kämpa för det som hon eller han uppfattar som sitt. Svartsjuka, hämndbegär och destruktivitet kan finnas med i bilden hos denna lägst utvecklade Skorpiontyp. Nästa steg symboliseras av örnen, som är mera utvecklad och har ett bättre perspektiv över livet. Tredje och sista fasen är Fågel Fenix (alternativt den vita fredsduvan eller ormen), som symboliserar de verkligt transformerade och upphöjda själarna; Jesus, Buddha och andra förverkligade individer. Alltså har tecknet med djup och genomgripande förvandling- transformation- att göra. Många med stark Pluto/Skorpion i horoskopet förändras totalt under perioder av sitt liv.


Sextecknet

Fysiskt sett styr Skorpionens tecken över reproduktionsorganen och kroppens sophantering. Många av dess representanter är också oerhört intresserade av sexuell aktivitet. För en del av dem är sexakten snarast ett slags heligt sakrament, där de kan uppgå i och sammansmälta med sin partner så totalt att individualiteten ett tag upphör och en slags temporär egodöd inträffar.


I relationer

I förhållanden kan de inte så utvecklade representanterna av detta tecken uppvisa mindre trevliga egenskaper som svartsjuka, misstänksamhet och äganderättsbegär. I regel är dock Skorpionen en mycket pålitlig, omtänksam och lojal vän och partner, men en fruktansvärd fiende, som dessutom kan vara långsint och föga benägen att förlåta oförrätter. Skorpionens stolthet kan nog vara den karaktärsegenskap som skapar mest problem för henne/honom och omgivningen.


Kommentarer
Postat av: LIENE

intressant inlägg!

2009-05-17 @ 10:51:25
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Tara

Piercing och tatuering är andra favoritsysselsättningar. - DAMN RIGHT! ;) haha

2009-05-17 @ 21:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0