You must believe in free will, there is no choice.

I skrivandes stund sitter min man bredvid mig och pluggar dem vanligaste svenska verbformerna. Inte ens jag kan det där med infinitiv, presens, preteritum och supirum? Hahaha... Vi har suttit här sedan kl 20.00 och jag har tvingat honom att leta upp orden i lexikon, det är så han kommer att lära sig bäst

Han var den som alltid skolkade i skolan och aldrig gjorde läxorna. Nu, 5år senare går han i skolan och gör sina läxor samt lär sig ett nytt språk. Det är gulligt att han engagerar sig och har viljan att lära sig. Om intresset finns så är det betydligt lättare att lära sig något nytt.

Hans mål är plugga klart svenskan för att sedan förnya sin elektriker titel, kanske gå någon extra utbildning och sedan starta eget. Jag gillar att man strävar efter ett mål.

Jag kommer ihåg när jag kom till Sverige, 5år gammal och inte vågade gå ut och leka med barnen för att jag inte pratade/förstod språket. Jag tror jag spenderade mitt första år här framför TV:n och tittade på barnfilmer. När jag sedan började skolan hamnade jag praktiskt taget bara med svenskar (på den tiden var det inte lika mycket invandring som idag).

Mitt första ord jag lärde mig på Svenska var: Pengar. HAHA! I mitten av 1:an kom det en ny tjej till klassen som var från Chile och pratade spanska, Daniella. Jag blev överlycklig. Jag och hon var dem enda som fick 2st "faddrar", Åsa och Susanna.

Åsa
skulle hjälpa oss med det svenska språket och Susanna skulle hjälpa oss att översätta till spanska eftersom hon var chilenare. Tack vare dem och vår lärarinna Lisbeth samt alla klasskamrater lärde vi oss oerhört mycket. Barn lär sig förövrigt ett nytt språk snabbare än vuxna.


BTW,
bjuder på en snabbvideo med lite av gårdagens träning.

Triceps, biceps, baksida lår, rumpövningar...

PUSS!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0