La Havana, Cuba 13/06.

Idag var jag och Yorelis och åt lunch hos min kusin Saidy och hennes familj. Jag skaffade såklart en ny bästis, lilla vovvsingen på bilden, så himla söööt ;D


La Havana, Cuba 15/06.

Ohhh jag blir galen. Innan jag åkte från Sverige lämnade jag min dosa till min mor så hon kunde betala mina räkningar via internetbanken. När jag kom hit insåg jag att mitt sunkiga Maestro kort inte fungerade här. Visa som gäller överallt. Min mor skickade då sitt Visa/Mastercard kort med en vän. Det är från detta kort jag har gjort mina uttag månadsvis.

I Måndags fick jag min efterlängtade summa med skattepengar insatt på MITT konto men då min mor skulle föra över alla pengarna till sitt Visa/Mastercard så jag kunde ta ut det här dog min älskade dosa. Hon försökte med att byta batterier, utan resultat. Hon ringde till telefonbanken för att se om hon kunde göra en överföring där istället men då jag inte registrerat hennes konto så gick det inte. Därefter sa kundtjänst att hon inte kunde ringa åt mig, utan att jag måste ringa personligen. Hur fan ska jag ringa om jag befinner mig i praktiskt taget 3e världen? Hahaha. GRRR!

Hon laddade på min mobil med 300kr och bad mig ringa dem. När jag väl kommer fram till telefonbanken och knappval (eftersom mottagningen varit dålig) säger den inspelade tantrösten: Den telefon du ringer ifrån har inte knappvalsfunktion, tack och hej då. Jag känner hur jag börjar koka av ilska. (Observera att detta samtal varade 1 minut).  Jag ringer då *111# för att se hur mycket saldo jag har kvar: 24kr. SAY WHAT?

Min mamma ringer då hem till Yorelis från vår hemtelefon och har på högtalare samtidigt som hon ringer till Swedbank från mobilen och har på högtalare. Efter att ha väntat i telefon (eftersom jag hade köplats nr 20) kommer jag äntligen fram. Vilken lycka! Or NOT! För er som inte vet så avlyssnas alla samtal som görs till och från Cuba så det tar ca 30 sekunder för rösterna att komma fram i andra luren så medans kundtjänst svarade och jag sa: Hej, jag heter Dana bla bla bla hade hon redan hunnit presentera sig och sagt hallå 2 gånger vilket självklart innebar att hon la på. Trevligt!

Detta innebär alltså att jag måste hitta något sätt att ringa till Swedbank personligen så dem kan ställa sina JÄVLA kontrollfrågor och överföra mina pengaaar!!!

På tal om annat... Idag var jag och Yorelis i el Vedado och vandrade runt. Vi promenerade till Rex - biluthyrning för att ta reda på hur mycket en Audi kostar dagligen i Juli månad eftersom min mor vill ha denna information inför sin resa. Sedan satte vi oss på terassen i Hotel Nacional och avnjöt en kall Cristal (öl) och Cuba Libre (rom och cola) vid solnedgången, myspys.


La Havana, Cuba 16/06.

Tyvärr kan man aldrig betraktas som vacker i allas ögon, speciellt inte i dem vars syn saknar sinne för skönhet. Patetiska människor som besitter egenskaper som avundsjuka ser endast det dem vill se istället för vad som egentligen finns där. "Nobodys" med andra ord, hihi :)

Once again, don't blame me cuz I'm BEAUTIFUL :D


La Havana, Cuba 11/06.

Behind every step I take in this life, there's a thought made of gold.

- Dana Valero Delgado.

La Havana, Cuba 09/06.

Idag åkte jag till Svenska ambassaden för att fixa med några ärenden. Efteråt gick jag hem till min paps för att ta farväl av min faster som åker tillbaka till USA imorgon, äntligen hahaha hon pratar så mycket så man blir galen. På Fredag börjar äntligen UEFA world cup, perfekt inför helgen så man har något att uppehålla sig med tills Måndag då min FETA efterlängtade summa med skattepengar rullar in på kontot, wiho0o ;D

La Havana, Cuba 08/06.

Idag åkte jag med Yorelis till Hotell Panorama och badade i deras enorma pool. Det kostade 20cuc/var vilket motsvarar ca 150 svenska kr. Dessa pengar fick spenderas med en kupong i restaurangen eller baren. Det var jätteskönt och avslappnande och jag lyckades äntligen få lite färg eftersom jag praktiskt taget spenderat mina dagar sedan vi kom hem från Varadero hemma eller här i området hemma hos släktingar/vänner.


La Havana, Cuba 07/06.

Eftersom jag inte har gjort något speciellt den senaste veckan förutom att vara hemma med Yorelis så har jag inte kännt behov av uppdatering. Idag pratade jag äntligen ut med Tacita, det var nästan 2 veckor sen vi sågs sist. Vi har inga problem oss emellan utan mitt problem är med min systers någorlunda falska familj. Jag har inte varit och hälsat på dem sen Niurkas santos födelsedag och efter det har det varit massa skitsnack och teorier kring varför dem tror att jag inte velat hälsa på dem. Det dem inte förstår är att detta problem har pågått ett bra tag och att jag helt enkelt fick nog av deras falska spel och har därför valt att strejka mina besök till det huset. Jag har iallfall pratat ut med min VÄN kring alla missförstånd vilket är det enda som intresserar mig för tillfället. Resten får tycka/tänka vad dem vill :)

La Havana, Cuba 30/05.

Mors dag - var tvungen att slänga iväg ett Grattis sms samt en hälsning till Sveriges bästa mammor. Min mamsie 1 och mamsie 2. Ni är guld värda!

Ps. Min fot mår bättre nu, hahaha!

La Havana, Cuba 26/05.

Hahaha ja, klantiga jag lyckades snubbla STÅENDES på gatan och skrapa upp knä och armbågar samt nästan vricka foten. Som tur var hade jag hjälm på mig eftersom jag några sekunder innan åkt motorcykel med min paps. Det måste ha varit en oförglömlig syn för den publik som skådade mitt fall, hahaha. Nu återstår några dagars vila eftersom min stackars fot är helt svullen ;D

La Havana, Cuba 25/05.

Idag var det Niurkas santos födelsedag. För er som inte vet vad detta är så är det en religion som härstammar från Afrika. Eftersom Cubas befolkning ursprungligen består av Afrikaner och Spanjorer så har denna religion kommit att sprida sig. Inom denna religion finns det inte enbart en gud, utan flera. Efter en lång process ritualer och offringar som utförs av din madrina (en slags gudmor) får du veta vilken santo som tillhör dig och som kommer att skydda dig så länge du är den trogen. Några namn på olika santos: Obatala, Chango, Yemaya, Elegua, Ochun, Orula osv. Alla santos har sin födelsedag där du som är son/dotter till den bör fira den dagen som om det vore din egna födelsedag med dina nära och kära. Du bör spela musik (helst något instrument också) samt bjuda på mat och dricka och allt som blir över bör ges till dem som har det sämre ställt.

Bilder från denna dag kommer vid ett senare tillfälle då alla bilder togs med Tacita's kamera.

RSS 2.0